Jag har som sagt tömt frysen på bär denna veckan, vinbär hade jag gott om och eftersom jag även hade en del rabarber i frysen så gjorde jag lite saft. Den blev väldigt god. Bakat har jag varit sugen på att göra i flera dagar men jag har inte riktigt haft tid, snart hoppas jag. Det var tydligen jag som skulle haft fika på jobbet men det blev köpefika i stället, vilken miss. Jag hade ju gärna bakat nåt gott.
Rabarber & rödavinbär saft
1 kg rabarber
6 dl röda vinbär
3 dl vatten
4½ dl socker
½ citron, juicen
Rensa bären och skölj rabarbern. Skär rabarbern i mindre bitar.
Lägg rabarber och vinbär i en stor kastrull, slå på vattnet. Låt koka i 15 min. Rör INTE i saften!
Tag av saften från plattan och sila den. Häll sedan saften i en kastrull och tillsätt socket och citronjuice. Koka upp på nytt. Häll över i rena, varma flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar