Att baka och blogga får molnen att skingras lite just nu, lite som ett andhål. Efter varje shitstorm kommer solsken, antar jag, det är bara väldigt mörkt just nu.
Men igår hade jag trevligt, var bortbjuden till en jobbarkompis på härlig buffé och gott vin. Vilka underbara jobbarkompisar jag har, jag skrattade så det knep i magen. Underbart. Tänk att man kan hitta så rätt! Med mig till jobbarkompisen tog jag en påse med hembakat fröknäcke, tog även med till hon som skjutsade. Jag provade ett recept som jag hittade på min nya favoritblogg En smaksak, och det blev riktigt gott. Det godaste fröknäcket hittills enligt sambon. Man skulle skära dinkelbrödet i bitar, och då kom jag på idén att stansa ut hjärtan med en pepparkaksform så det gjorde jag. De blev söta. Spillbitarna som blev stoppade jag ner i min egen knäckeburk för det gör inget tycker jag att det blir småbitar.
Farligt gott fröknäcke, 1 plåt
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 dl ljummet vatten
Flingsalt till garnering
Gör så här: Sätt ugnen på 165 grader.
Blanda alla ingredienser och bred ut jämt på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Ta ut brödet och skär det i bitar. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills det fått färg och inte känns mjukt längre.
Jag dubblade satsen och gjorde två plåtar direkt. När jag tog ut och delade brödet bytte jag bara plats på plåtarna i ugnen så att de båda blev klara samtidigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar