Grovt bröd med havre - (inget kladd)
50 g jäst
0,5 l vatten, 37 grader
2 tsk salt
3 msk olivolja
8 dl vetemjöl special med fullkorn
2 dl havregryn
1 dl vetekli
1 msk mörk sirap
1 tsk brödkryddor
ägg, sesamfrön och flingsalt till dekoration
Gör så här: Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och sedan alla ingredienser. Arbeta samman till en ganska lös deg, den ska vara lite kladdig. Låt jäsa 30 min i bunken under bakduk. Slå på ugnen, 220C.
Häll ut degen i smord och bröad form (alternativt stjälp upp på bakplåtspapper på en plåt och ha ihop till önskad form och storlek). Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön.
Grädda i 15 minuter på 220C. Sänk värmen till 150C och grädda ytterligare 15 minuter.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar