onsdag 19 mars 2014

Vit choklad cupcakes med citronsmörkräm.

I morgon har vi fika på jobbet och det är min tur att bjuda. För flera veckor sedan bestämde jag mig för att baka chai cupcakes, men eftersom våren kom i förra veckan valde jag i stället vit choklad och citron - lite fräschare. Men idag är det en halvmeter snö utanför fönstret och de där chaicupcakesen hade nog inte varit så tokiga ändå, men det får bli en annan gång.
Jag sökte på amerikanska recept denna gång då jag tycker de är godast. Men nyttigt blir det inte, hjälp vad smör jag använt idag, Smörkrämen blev underbart god, lite sur och såå god! Jag hoppas bara att de på jobbet gillar dem också.





Citronsmörkräm
456 g osaltat smör, rumstempererat
652 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
78 ml nypressad citron

Rör smöret väl, ca 1 min. Tillsätt hälften av florsockret, vaniljsocker, citronskal och juice, rör väl (om du använder bakmaskin eller elvisp, börja på svag hastighet och öka efterhand för att slippa ett vitt moln i hela köket). När det är väl blandat tillsätter du resten av florsockret och rör igen tills den blir fluffig. 

Om du vill ha frostingen hårdare, tillsätt mer socker. Vill du ha den lösare, tillsätt lite mjölk. Använd frostingen direkt, den stelnar i kyl pga den höga smörhalten. Kan frysas minst 6 månader om den är väl paketerad så att ingen luft kommer in.


Denna frosting kommer jag definitivt att använda flera gånger!

Inga kommentarer: