Banankaka 8-10 bitar
120 g smör, rumstempererat
1,5 dl farinsocker
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
Topping:
0,5 dl kokosflingor
150 g cream cheese
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Mosa bananerna och blanda dem i smeten.
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen 40-50 minuter.
Låt kakan svalna.
Rosta kokosen i en torr varm stekpanna tills den fått fin färg.
Vispa cream cheese med socker och vaniljsocker till en jämn fin smet.
Fördela blandningen på den kalla kakan, strö på kokosen.
(Receptet kommer från Milda).
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar