lördag 22 mars 2014

Banankaka

Det ligger några bananer i fruktskålen som är på gränsen till övermogna så idag ska det bakas banan och cokladkaka. Men recept och bild på det kommer en annan dag. Idag bjuder jag däremot på recept på en annan god banankaka som jag gjorde i somras, perfekt när man har några lagom mogna bananer hemma. Banan och kokos ihop, som i denna kaka, är så gott!

 

Banankaka 8-10 bitar

120 g smör, rumstempererat
1,5 dl farinsocker
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
 
Topping:
0,5 dl kokosflingor
150 g cream cheese
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Mosa bananerna och blanda dem i smeten.
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen 40-50 minuter.
Låt kakan svalna.
 
Rosta kokosen i en torr varm stekpanna tills den fått fin färg.
Vispa cream cheese med socker och vaniljsocker till en jämn fin smet.
Fördela blandningen på den kalla kakan, strö på kokosen.
(Receptet kommer från Milda).
 
Ät och njut!

Inga kommentarer: