Kladdkaka med vit choklad och citron
100 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl
Florsocker till dekorering
Gör så här: Värm ugnen 200C. Smörj och mjöla (jag använde kokos i stället)
en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och smält den i smöret.
Riv citronskalet fint.
Blanda i socker, vaniljsocker och salt i smör och chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och rör om efter varje. Tillsätt sedan rivet citronskal + citronsaften.
Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Kanterna ska få lite färg, men den får gärna vara lite kladdig inuti.
Låt svalna och pudra sedan florsocker över.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar