lördag 29 mars 2014

Kladdkaka med vit choklad och citron

Idag passade jag och äldsta sonen på att baka lite medan lillebror sov. Det blev en väldigt enkel, men god, kladdkaka med vit choklad och citron. Perfekt eftersom vi hade både citron och vit choklad som jag behövde göra åt.


Kladdkaka med vit choklad och citron

100 g vit choklad
100 g smör 
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl
Florsocker till dekorering

Gör så här: Värm ugnen 200C. Smörj och mjöla (jag använde kokos i stället) 
en rund form med löstagbar kant. 
Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och smält den i smöret.
Riv citronskalet fint.
Blanda i socker, vaniljsocker och salt i smör och chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och rör om efter varje. Tillsätt sedan rivet citronskal + citronsaften.
Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Kanterna ska få lite färg, men den får gärna vara lite kladdig inuti. 
Låt svalna och pudra sedan florsocker över.

Ät och njut!

Inga kommentarer: