När jag gör denna kaka brukar jag utgå ifrån receptet på banankaka i boken "sju sorters kakor" men göra om det lite efter eget tycke.
Banankaka med choklad och kokos
100 g smör, rumstempererat
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 bananer
½ dl kallt vatten
50 g mörk grovhackad choklad
1 dl kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (jag använder kokos i stället för ströbröd).
Rör matfett och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, bikaronat och kanel, rör ner detta i smeten.
Mosa bananerna, tillsätt dem, vatten, choklad och kokos.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna. Eftersom jag använde småformar igår kortades tiden ner till 30 minuter. Men gör man i en vanlig springform utgår man ifrån 1 tiumme.
Underbart när en doft av kanel och banan lägger sig i alla rum!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar